Sat Najstudent ne može da funkcioniše bez JavaScript podrške.

NajStudent Blog

Izaberi kategoriju

Slika-794326
Kako da ne prepoznate sebe za 6 meseci?

Da li ste početkom godine zacrtali sebi neke ciljeve na kojima još uvek niste stigli da radite? Ako su vam potrebne konkretne stavke koje možete da pretvorite u akciju kako biste promenili navike koje ne volite kod sebe, i posle kojih nećete prepoznati sebe za pola godine, spremili smo vam listu u nastavku

Slika-793062
Kako je raditi praksu u Infostudu?

Jedan od najvećih problema koji imaju mladi ljudi na početku karijere jeste sticanje radnog iskustva. Jedno od rešenja tog problema je odlazak na praksu, ali tu se javlja novi problem, gde uraditi praksu i u kojoj oblasti, ali i kako pronaći praksu.

Slika-792563
Zbog čega je bitno odraditi praksu tokom studija?

U mnogobrojne prednosti i jednu manu, koja bi se pre mogla svrstati u zamku, ohrabrila bih vas sve da se prijavljujete i radite prakse tokom fakulteta, jer ćete posle svakog sastanka, call-a, prezentacije i projekta biti bogatiji za veliko iskustvo.

Slika-792509
5 koraka kako da organizujete svoje vreme

Iza nas je period koji niko nije očekivao, a svi smo bili primorani da ga proživimo. Neko ga je osetio više, neko manje. Svako na svoj način vodio je život u vanrednim okolnostima i učio iz njih ono što je mogao.

Slika-792470
5 rečenica kojima sabotiramo sami sebe: ko je kriv za naše (ne)uspehe?

Najlakše rešenje kada naiđemo na nepremostivu prepreku na nekom putu ili upadnemo u rupu bez dna u kojem se nižu neuspeh za neuspehom, jeste da okrivimo druge za svoje neuspehe.

Slika-792425
Šta raditi kada na ispitu izvučeš pitanje koje NE ZNAŠ?

Malo koji student može da se pohvali da je baš svaki put izašao na ispit, a da je znao baš svako pitanje. Uvek postoji „ono neko“ za koje molimo Boga da nas ne zadesi, jer ili nismo stigli da ga spremimo, ili ga prosto nismo skapirali i verujemo da nismo toliki baksuzi da nas zadesi baš to. I taman kada smo pomislili da neće nas, hop! Eto baš tog pitanja.

Slika-792394
Predispitna anksioznost: šta je, zašto se javlja i kako si pomoći?

Bilo da ste kampanjac ili štreber, iščekivanje ispita ponekad ume biti stresnije i od samog ispita. Razume se, bilo bi pogrešno na svoju ruku davati bilo kakvu dijagnozu (osim ako niste stručnjak za to), te je, molim vas, nemojte shvatati bukvalno, ali sam ja ovo specifično studentsko stanje za vreme studija nazivala predispitnom anksioznošću, a ponekad i predispitnom depresijom, onda kada bi situacija bila baš loša. Nezavisno od toga da li je ispit lak ili težak, da li je profesor super ili nije, da li sam ispit spremila dobro ili loše, da li sam ga spremala tri noći ili tri meseca – ovo stanje bi dolazilo iz roka u rok.

Slika-792229
3 životne lekcije koje sam naučila kroz aktivizam u studentskim organizacijama

Da li je ponekad teško? Apsolutno. Da li će vam neko reći hvala? Verovatno ne. Ali ćete kroz aktivizam u Studentskim organizacijama shvatiti da je zahvalnost prema sebi mnogo bitnija i da su najbitnije lekcije koje učimo na fakultetu, one koje se ne uče na predavanjima.

Slika-792209
10 stvari koje je bitno da znaš pre nego što izabereš frilensing

Frilensing je danas veoma popularizovan vid rada, pre svega zbog brojnih prednosti koje sa sobom nosi. Neke od najčešćih istina koje mladi ljudi, koji su na osnovu lepše strane priče odlučili da probaju ovakav način rada, shvate tek kasnije su...

Slika-792201
Kako sam se zasitila i savladala prezasićenje učenjem?

Sećam se kao da je juče bilo, ozloglašena druga godina na studijama, kažu – ko preživi drugu, završio je fakultet – bila je prošarana najjačom motivacijom da budem najbolja, da dobijem stipendiju, dom i pun indeks najviših ocena. Ubedila sam sebe da su mi ispiti super-zanimljivi (iako nisu svi bili) i zaista, oni su mi to i postali.

Slika-791107
1 faks na 1000 načina

Kada pogledam sebe iz prve i sebe iz četvrte godine, rekla bih da su to dve potpuno različite osobe! Ona iz prve bi za ovu iz četvrte rekla da je postala kampanjac, kampanjac bi brucošu rekao da studiranje nije samo knjiga i svako je sebi u svojim godinama u pravu.

Slika-791047
Iskoristi STUDIJE maksimalno

Iako kažu da je samo obrazovanje ono što ostaje kada zaboravimo sve ono što smo naučili, ja kao student viših studija se ne bih složila u potpunosti sa tim. Ako me pitate šta je meni nakon osnovnih, master studija, budućem doktoru hemijskih nauka, ostalo, reći ću da je to pregršt prijatelja, kafa popijenih nakon i pre predavanja, popularnih jada (sportskih i naučnih fakultetskih takmičenja - koja su sve sem toga, moram biti iskrena), nekoliko milih lica profesora, učenje u čitaonici, koje može biti odlična zabava, kao i najinteresantniji deo a to su volonterski projekti i studentske razmene u inostranstvu.

Konkuriši na praksu

Advokatski pripravnik / pripravnica

Jusufović & Partners

Beograd, Srbija
Baner
Sajt NajStudent.com koristi kolačiće kako bi ti pružio najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da si saglasan sa korišćenjem kolačića. Saznaj više o kolačićima ovde.