Sat Najstudent ne može da funkcioniše bez JavaScript podrške.

NajStudent Blog

Popularni postovi

Slika-794841
Neformalno obrazovanje - zašto je važno?

Kako je u današnjem vremenu bitno uhvatiti korak sa svim globalnim promenama, neformalno obrazovanje je ključno, a na koje sve načine možete da ga gradite, dopunjujete i povećavate, saznajte u nastavku teksta.

Slika-794819
5 stvari koje možeš da uradiš kako bi sačuvao mentalno zdravlje tokom studiranja

Mentalno zdravlje nije “samo nešto što se dešava u našoj glavi”, već ozbiljna stvar koja bitno utiče na kvalitet našeg života, jer zahvaljujući onome što se dešava u našoj glavi, kreiramo fizički svet u kome živimo. Zato je poslednja stvar koju želimo, da budemo sebi loše društvo.

Slika-794782
10 načina da izbegnete prokrastinaciju

Koliko puta ste napravili detaljan plan zadataka za sutradan, podelili obaveze po satnici, izabrali marker kojim ćete precrtati sve obavljeno, i sa osmehom otišli na spavanje. A narednog dana vas sačeka film koji ste već gledali: štiklirali ste da ste ustali, jeli i otišli na spavanje, dok ste krupne i prioritetne obaveze odložili za naredni dan. I tako u nedogled. E pa dragi moji, scenario koji ste upravo pročitali naziva se prokrastinacija - kontinuirano odlaganje obaveza.

Izaberi kategoriju

Slika-794754
10 serija za edukaciju i usavršavanje - 1. deo

Da li se osećaš zaglavljeno u rutini? Možda samo želiš da konačno nađeš neku seriju koja će te stvarno zainteresovati i držati pažnju? Ako si u potrazi za serijama koje mogu da te inspirišu, edukuju i navedu da radiš na sebi ili učiš nešto novo, baci pogled na naredne preporuke:

Slika-794646
5 stvari koje treba da znaš o stresu

Sigurno ste se bar jednom susreli sa periodom u životu kada ste malo spavali, veliki broj sati radili, mnogo razmišljali, loše se hranili... 

Slika-791296
Probudi svoju kreativnost kada misliš da je to nemoguće

Zamislite osobu koja obožava zvezde, zalaske sunca, pesme, pisanje, slikanje, pronalaženje drugačijeg smisla svemu oko nas. Zamislite nekog ko drugima za rođendane umesto čestitke piše pesmu i u palačinci vidi kartu sveta. I zamislite sada tu osobu kako studira programiranje gde je sve crno ili belo, true or false, tačka-zarez ili exception.

Slika-794470
10 filmova za edukaciju i usavršavanje - 2. deo

Tema filmova je nepresušna inspiracija za sve ljude, a kako većina mladih pribegava filmovima u slobodno vreme ili u trenucima mnogo potrebnog odmora, mi smo vam pripremili 10 preporuka koje bi trebalo da pogledate.

Slika-794406
10 filmova za edukaciju i usavršavanje - 1. deo

Dobra preporuka ne škodi, a naše preporuke danas vezane su za filmove koji će te edukovati, motivisati i inspirisati, a i dati ti inspiraciju da učiš i ne odustaješ

Slika-794340
Kako napredovati i biti kvalitetniji?

Pojam napretka i kvaliteta je prilično individualna stvar i razlikuje se od osobe do osobe, jer se svi razlikujemo u interesovanjima, stvarima koje nas motivišu i ciljevima, zato je bitno slušati sebe i ono što lično tebi izaziva motivaciju. Kako obezbediti konstantni napredak?

Slika-794220
10 knjiga koje treba da pročitaš u 2021. godini - 2. deo

Mart i april u studentskom životu su meseci u kojima se lakše diše i u kojima nema velikog pritiska zbog ispitnih rokova. Zato pre nego što maj bude iza ugla i na tebe se obruše sve moguće fakultetske obaveze, iskoristi slobodno vreme da pročitaš neku dobru knjigu. Za tebe smo spremili tekst iz dva dela, prvi deo možeš da pogledaš na ovom linku, a na drugi se bacamo u nastavku!

Slika-794183
Smartfon igrice za vežbanje mozga

U ovom tekstu ćemo pokušati da pomenutu oblast učinimo korisnijom i ponudimo interesantne igrice za pametne telefone koje će istovremeno trenirati pamćenje, održavati u kondiciji pažnju i uopšteno biti teretana za mozak.

Slika-794092
10 knjiga koje treba da pročitaš u 2021. godini - 1. deo

Pauza između ispitnih rokova sjajna je prilika da se posvetimo stvarima koje volimo i koje nam koriste, a koje nisu bile prioritet u jurnjavi u januarskom i februarskom roku. Ako smatraš da su jedna od tih stvari kvalitetne knjige, naredna lista je za tebe!

Slika-793926
5 znakova da ti je potreban odmor

Mentalni umor je pojava koja se dešava svima koji prolaze kroz dugoročan stres. Ukoliko si se našao u situaciji u kojoj se čini da su zadaci ili problemi koje imaš pred sobom nerešivi, ako si osetio apatiju i osećanje zarobljenosti, susreo si se sa problemom mentalne iscrpljenosti.

Slika-793841
Kako ograničiti vreme provedeno na društvenim mrežama?

Svako od nas se verovatno ovo pitao u jednom trenutku i imao makar okvirni plan da skrati vreme provedeno na besciljnom skrolovanju Fejsbuka, Instagrama, Snepčeta ili sve popularnijeg TikToka i to vreme provede produktivnije. U ovom tekstu ćemo pokušati da vam predstavimo neke od mogućnosti za uspešno rešavanje ovog problema i trajno „odlepljivanje od ekrana“.

Slika-793810
Novogodišnja lista želja

Sigurna sam da je, kako se bliži nova godina, svima dosta one fraze „Nova godina – nov/a ja“. Vreme je praznika, praznične euforije i sve deluje čarobno i bezbrižno. Međutim, proći će praznici, ući ćemo u novu godinu i ne znam za vas, ali ja volim da napravim svoju listu želju i ciljeva koje ću sebi postaviti za predstojeću godinu.

Konkuriši na praksu

Internship in Production Department

Brose d.o.o.

Pančevo, Srbija
Intern Analyst (Spanish language)

Balkan Research Limited

Beograd, Srbija
Baner
Sajt NajStudent.com koristi kolačiće kako bi ti pružio najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da si saglasan sa korišćenjem kolačića. Saznaj više o kolačićima ovde.