Sat Najstudent ne može da funkcioniše bez JavaScript podrške.

Istraživačke stipendije Poljske akademije nauka

Postavljeno: 28.12.2020.
Lokacija LOKACIJA:

Poljska

Jezici JEZICI:

Engleski

Nivo NIVO STUDIJA:

Doktorske studije

Oblast rada OBLAST STUDIJA:

na upit

Rok za prijavu ROK ZA PRIJAVU:
30.06.2021.

Poljska akademija nauka dodeljuje individualne stipendije za istraživanje u okviru PASIFIC programa (Polish Academy of Sciences’ Individual Fellowships: Innovation & Creativity).

 

Program je kofinansiran u okviru Marija Kiri akcije i namenjen je istraživačima svih disciplina. Dostupne su stipendije za istraživanje u trajanju od 2 godine na nekom od instituta Poljske akademije nauka. Dodeljeno će biti do 50 stipendija u okviru 2 poziva.

 

Do 35 stipendista biće izabrano u prvom pozivu PASIFIC programa, a rezultati izbora biće dostupni otprilike šest meseci nakon isteka roka. Korisnici PASIFIC-a trebalo bi da stignu u Poljsku početkom 2022. godine nakon potpisivanja ugovora o radu.

 

Prvi poziv za prijavu za ovoj program biće otvoren od 15. marta do 30. juna 2021. godine.

 

Drugi poziv za prijavu za ovaj program biće otvoren od 15. septembra do 30. decembra 2021. godine.

 

Za program mogu aplicirati koji su završili doktorske studije ili imaju najmanje 4 godine istraživačkog iskustva.

 

Programom je obezbeđena mesečna stipendija od oko 2 500 evra neto i ako je primenljivo, porodični dodatak. Pored toga, stipendisti programa dobiće budžet za istraživanje do 93 000 evra po projektu.

 

Odabrani kandidati sprovodiće istraživanja na jednom od 68 instituta Poljske akademije nauka ili na Međunarodnom institutu molekularne i ćelijske biologije u Varšavi. Kandidati mogu odabrati željenu instituciju domaćina, supervizora i organizaciju na kojoj će sprovoditi individualna istraživanja.

 

Više informacija o programu možete naći ovde.

 

 

 

 

Share
Sajt NajStudent.com koristi kolačiće kako bi ti pružio najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da si saglasan sa korišćenjem kolačića. Saznaj više o kolačićima ovde.