Sat Najstudent ne može da funkcioniše bez JavaScript podrške.

Stefan Banah program stipendija za master studije u Poljskoj

Postavljeno: 07.06.2021.
Lokacija LOKACIJA:

Poljska

Jezici JEZICI:

Engleski

Nivo NIVO STUDIJA:

Master studije

Oblast rada OBLAST STUDIJA:

Poljoprivreda , Inženjerstvo

Rok za prijavu ROK ZA PRIJAVU:
21.06.2021.

Poljska nacionalna agencija za akademsku razmenu (NAWA) otvorila je prijave za Stefan Banah program stipendija, namenjen studentima iz zemalja u razvoju, za akademsku 2021/22. godinu.

Ovaj program stipendija rezultat je zajedničke inicijative Ministarstva spoljnih poslova i Poljske nacionalne agencije za akademsku razmenu. Cilj programa je da promoviše socio - ekonomski progres zemalja u razvoju podižući nivo znanja i obrazovanja njihovih građana.

Program omogućava pohađanje master studija u Poljskoj, na poljskom ili engleskom jeziku, u oblasti inženjerstva i tehničkih nauka, agronomije, egzaktnih nauka i prirodnih nauka.

Pored toga, kandidati iz Srbije u okviru programa mogu da završe i master studije u oblasti humanističkih i društvenih nauka, sa izuzetkom filoloških studija u oblasti maternjeg jezika kandidata.

Za program mogu konkurisati studenti završne godine osnovnih akademskih studija, kao i kandidati koji su već završili osnovne studije. Neophodno je poznavanje engleskog jezika na minimum B2 nivou, odnosno poljskog jezika na minimum B1 nivou.

Rok za prijavu: 21. jun 2021. do 15.00 časova.

Programom je obezbeđena mesečna novčana naknada od 1.500 zlota tokom trajanja studija, kao i izuzeće od plaćanja školarine na državnim univerzitetima.

 

Rezultati konkursa biće poznati do 31. avgusta 2021. godine.

Više informacija o ovom programu stipendija možete naći ovde.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Katarini Vukašinović putem imejla katarina.vukasinovic@msz.gov.pl.

 

Share
Sajt NajStudent.com koristi kolačiće kako bi ti pružio najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da si saglasan sa korišćenjem kolačića. Saznaj više o kolačićima ovde.