Sat Najstudent ne može da funkcioniše bez JavaScript podrške.

Konkurs za nagradu "Timočka lira"

Radio Beograd 2 i Festival kulture mladih Srbije raspisuju konkurs za nagradu "Timočka lira" za najbolja ostvarenja u oblasti poezije.

Konkurs za nagradu

Foto: Pixabay

Radio Beograd 2 dodeljuje nagradu „Timočka lira“ autoru najbolje pesme na Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu. Pravo učešća na konkursu imaju književni stvaraoci, do 30 godina starosti, iz Republike Srbije, koji nemaju objavljenu knjigu. Jedan autor može poslati najviše tri poetske forme. Tematika je slobodna.

Rad se dostavlja pod šifrom, s tim što se rešenje šifre (ime  i prezime, tačna  adresa, telefon i imejl adresa autora) dostavlja uz rad u posebnoj koverti, zajedno sa sažetom ličnom i poetskom biografijom. Selektor će odabrati 10 najboljih mladih pesnika za nastup na jubilarnom 60. Festivalu kulture mladih Srbije koji će se održati u Knjaževcu. Najboljeg pesnika proglasiće žiri na samom Festivalu kada će mu biti uručena povelja Radio Beograda 2 „Timočka lira“.

Radio Beograd 2 i organizacioni odbor Festivala kulture mladih Srbije obezbediće štampanje zbirke pesama prvonagrađenom pesniku kao i prigodne nagrade za drugo i treće mesto  koje će biti uručene na poetskoj večeri Festivala.

Organizacioni  odbor će odštampati "Festivalski zbornik" sa izborom pesama i biografskim podacima desetoro najuspešnijih pesnika 60. Festivala kulture mladih Srbije.

Pesme dostaviti, u tri primerka, do 30. juna 2021. godine Sekretarijatu Radio Beograda 2 (lokal sa portirnice 3170), od 9 do 15 sati radnim danima, ili poslati poštom na adresu: Radio Beograd 2, Hilandarska 2, 11000 Beograd, sa napomenom:  Konkurs za nagradu „Timočka lira“.

Share
Sajt NajStudent.com koristi kolačiće kako bi ti pružio najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da si saglasan sa korišćenjem kolačića. Saznaj više o kolačićima ovde.